Slučaj: „Eronet“: Sudski vještak nije utvrdio neregularnosti

Slučaj: „Eronet“: Sudski vještak nije utvrdio neregularnosti
direktoru ove kompanije, koji su optuženi u slučaju sumnjive privatizacije „Eroneta" 1999. godine. Svih sedam optuženih se terete za zloupotrebu položaja ili ovlasti u ovom predmetu.

Prema optužnici, rukovodstvo HPT-a je u namjeri da ne izmiri dug prema tadašnjem Federalnom ministarstvu obrane (FMO) u iznosu od 4.674.059 KM, ova sredstva cesijom prenosilo na tvrtke Hercegovina osiguranje, Alpina komerc i Croherc, a zatim izmirilo dugovanja prodajom vlasničkih udjela, koja je HPT kao većinski vlasnik s udjelom od 51 posto osnivačkoga kapitala, imao u pravnoj osobi "Eronet" d.o.o. Mostar.

Optužba, zastupana po tužitelju Zdenku Kovaču, završila je danas dokazni postupak ispitivanjem sudskog vještaka financijske struke Slavice Aničić.

Ona je, kako piše Dnevni avaz, utvrdila da su sve transakcije bile uredno proknjižene, a da su spomenute tvrtke bile u poslovnim odnosima s FMO i prije spornih odluka UO HPT-a. Ona je naglasila da se kapital u „Eronetu", koji je predmet spora pred sudom, nije mijenjao, nego da je samo došlo do promjene vlasništva.

Obrana optuženih naglasila da su ovakvi prenosi udjela vlasništva uobičajene procedure.

Dnevni avaz