Skupština HNŽ-a usvojila proračun za tekuću godinu

"Po sadašnjim procjenama imamo oko 15 milijuna maraka nepokrivenih obveza na bazi realnih prihoda, i ono što u narednom razdoblju očekujemo jeste da parlamentarne većine pokušaju naći sredstva kako bi svi rashodi bili isfinancirani, naravno kako su planirani u proračunu", kazao je u izjavi za Fenu zastupnik SDP-a u Skupštini HNŽ-a Aner Žujević, dodavši da će se, ukoliko parlamentarna većina ne uspije osigurati ta sredstva, pristupiti rebalansu proračuna.

"Teret krize se mora ravnomjerno rasporediti kako se ne bi dogodila prošla godina. Mi u SDP-u nećemo sudjelovati ukoliko i dalje ostane princip po kojemu će se isplaćivati sto posto plaće, a socijalne kategorije, borci, Univerzitet i Sveučilište biti jedini koji trpe financijske posljedice.

Očekujemo da se u tom rebalansu sve stavke rasporede na način kako bismo izdefinirali da od realnih prihoda budu isfinancirani svi oni koji očekuju da imaju dio proračuna na raspolaganju, naravno uvažavajući najvećim dijelom kategorije koje su godinama bile zapostavljanje, a to su boračke populacije, kompletna socijala i visoko obrazovanje", kazao je Žuljević.