Skandalozno: Zastupnici primili plaću, bez sekunde rada!

...od njih nema ni jednog radnog dana, pišu beogradske Večernje novosti o apsurdu u našoj zemlji.

Dušanka Majkić, stara i nova zastupnica SNSD-a u parlamentu BiH, rekla je kako je trenutno stanje nedefinirano i još jedan dokaz da je BiH zemlja bezvlašća.

- Zasad posla za zastupnike nema, a još je bitnije da ih nema tko pozvati u parlament, jer vlast nije formirana. Ovakva situacija će se sigurno odraziti na dalje obveze nas zastupnika u parlamentu BiH, jer će odluke koje budemo donosili biti koncentrirane na kraće vremensko razdoblje, a to može biti opasno, objasnila je Majkić.

Borislav Bojić, zastupnik SDS u Parlamentu BiH, kaže kako se jednostavno još jednom pokazalo koliko su komplicirani politički odnosi u BiH.

- Ocenjujem da treba prihvatiti BiH kako je definirana Daytonskim sporazumom i da to bude osnova pregovora o vlasti. Jedino tako BiH može funkcionirati. Svi oni koji pokušavaju ovog trenutka u BiH postići maksimalističke ciljeve i ostvariti političke platforme koje su nerealne, neće doprinjeti ambijentu u kojem se može formirati vlast na državnoj razini, naveo je Bojić.

Zastupnici su 30. studenog položili svečanu zakletvu, a BiH je, prema navodima Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini, zbog neformiranja vlasti već izgubila 14,3 milijuna eura pomoći za ključne reformske projekte.