Sjaši Kurta da uzjaši Murta: Umjesto Lidije Korać u Bruxelles ide Branimir Jukić

...će, kako saznaje Slobodna Bosna, za veleposlanika naše zemlje u Bruxellesu i sjedištu NATO-a predložiti Branimira Jukića, veleposlanika BiH u Crnoj Gori.

Komšić se za Jukića, koji je prije diplomatske karijere radio kao viši stručni suradnik u Hypo banci, odlučio nakon skandala s pokušajem imenovanja Lidije Korać na tu dužnost.

Hrvatski član Predsjedništva BiH insistirao je na odlasku Koraćeve u Bruxelles iako je znao ili morao znati da njegovoj stranačkoj suradnici, nekadašnjoj predsjednici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH i direktorici sarajevskog lista Oslobođenje, još od listopada 2009. godine teče četverogodišnja zabrana kandidiranja na sve državne dužnosti zbog kršenja zakona o sukobu interesa.

Branimir Jukić, brat Zvonimira Jukića, izvršnog direktora za programe Federalne TV, takvih problema nema, proći će vjerojatno sve sigurnosne provjere pa će tako BiH u narednim mjesecima, nakon što je u kolovozu prošle godine istekao mandat Nikoli Radovanoviću, prethodnom veleposlaniku BiH u Bruxellesu, konačno dobiti svog predstavnika u diplomatskom središtu Europe.