SIPA: U akciji 'Sailor' uhićeno više osoba zbog organiziranog kriminala

Tužiteljstvo BiH, Hidajet Trako, Sipa, uhićenje, akcija sipe, Gradiška, prijedor, carinska prijevara, uhićenja, Sipa, pranje novca, BIH, Sipa, crna kronika, kriminal, Sipa, framko, Sipa, istraživanje, Sipa, uhićenje, Sipa, Sipa, ratni zločini, ratni zločin, Sipa, uhićenja, Sipa, uhićenje, Sipa, HVO, Sipa, uhićenja, uhićenje, Lištica, Sipa, uhićenja, Sipa, Mostar, uhićenje, Sipa, akcija
U okviru ove akcije do sada su slobode lišene četiri osobe inicijala M.M., Ž.Đ., D.T. i D.M. zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kazneno djelo organizirani kriminal u vezi s kaznenim djelima porezna utaja ili prevara, carinska prevara, protuzakonito posredovanje i zlouporaba položaja ili ovlaštenja.

Ove osobe sumnjiče se da su kao pripadnici organizirane kriminalne grupe, iskoristivši stanje prirodne nesreće u BiH, vršili određene malverzacije prilikom sačinjavanja listi o oštećenju robe u pojedinim firmama, tako što su falsificirali i sačinjavali lažnu dokumentaciju kako bi prikazali veću štetu nego što jeste radi izbjegavanja plaćanja PDV obaveza, a sve s ciljem stjecanja protivpravne imovinske koristi.

U okviru akcije "Sailor" pretreseni su objekti na šest lokacija s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku. Pretresi objekata kojima je obuhvaćeno više pravnih osoba nastavljaju se i danas.

Aktivnosti u okviru ove akcije provode se po naredbama Suda BiH i Tužiteljstva  BiH.

Osobe lišene slobode privedene su u službene prostorije SIPA-e u Bana Luci, gdje se nad njima vrši kriminalistička obrada, nakon čega će se, shodno uputama nadležnog tužitelja Tužiteljstva BiH, odlučiti o njihovom daljem statusu.

Aktivnosti na ovom predmetu se nastavljaju, a o rezultatima javnost će biti naknadno informirana, saopćeno je iz SIPA-e.

Fena