SIPA kreće u rušenje terorističkih baza

-Nedopustivo je da se u BiH toleriraju izjave kojima se osporava ustavni poredak ove zemlje. Više ništa neće biti isto poslije napada na američko veleposlanstvo u Sarajevu. Protiv takvih se moraju boriti sve agencije koje se bave provođenjem zakona. Naš odgovor mora biti odlučan, čvrst i vidljiv, rekao je Zubac za Glas Srpske dodavši kako ''BiH sebi ne može dozvoliti luksuz da ima neke Gornje Maoče, jer su to crne točke u ovoj zemlji''.

Ističući da se sve što se dešava u Gornjoj Maoči i na cijelom prostoru BiH prati po saznanjima Obevještajno-sigurnosne agencije, Zubac kaže kako će onog trenutka kada razina sumnje bude takva da se može reagirati to biti učinjeno bez oklijevanja, prenijela je Srna.

Naglasio je kako je borba protiv terorizma nezamisliva bez sprječavanja pranja novca i presijecanja kanala novca koji se usmjerava za terorističke aktivnosti, dodajući da Financijsko-obavještajno odjeljenje SIPA-e treba ojačati i u njemu zaposliti stručnjake koji mogu odgovoriti zadatku.

Direktor SIPA-e u intervjuu Glasu Srpske je rekao smatra da kaznena politika u BiH za krivična djela terorizma mora biti daleko oštrija, jer država time pokazuje i dokazuje štiti li određenje vrijednosti ili ne.

Zubac je najavio da će prioritet biti borba protiv organiziranog kriminala, ukazujući da sa rastom ekonomske moći kriminalne grupe teže da utječu na ekonomski, javni, politički i svaki drugi život.

-Organizirane grupe imaju krakove u sigurnosnim i političkim strukturama, a uspjeh u borbi protiv organiziranog kriminala zavisit će od raščišćavanja njihovih ljudi u sigurnosnim strukturama i presjecanja tih krakova, rekao je Zubac.