FOTO  SIPA dobila opremu za obuku i trening službenih pasa

sipa sluzbeni psi
U bazi Postrojbe za specijalnu podršku Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u četvrtak je izvršena službena primopredaja donacije Britanskog veleposlanstva SIPA-i. SIPA-i je donirana oprema za obuku i trening službenih pasa i oprema za teretanu i prostor za fizičke pripreme specijalaca.

Ovim povodom pomoćnik direktora SIPA-e Anđelko Hrgić uručio je britanskom vojnom atašeu Paulu Marshallu ‘Zlatni reljefni amblem SIPA-e', a službeniku Veleposlanstva Alanu Talakiću ‘Zahvalnicu SIPA-e' za podršku i nesebičan doprinos u stručnom usavršavanju i jačanju operativnih kapaciteta Postrojbe za specijalnu podršku SIPA-e.

Pomoćnik zapovjednika Postrojbe za specijalnu podršku Jovica Mirosavljević izrazio je zahvalnost na doniranoj opremi i podršci u jačanju operativne moći i spremnosti Postrojbe. On je istaknuo da je Britansko veleposlanstvo dugogodišnji partner i prijatelj SIPA-e, te da će uspješna suradnja, putem različitih projekata, biti nastavljena i u narednom periodu.

Policijski službenici Postrojbe ovim povodom izveli su taktičko-pokaznu vježbu trenažnog procesa službenih pasa koje je SIPA nabavila u prethodnom periodu, a koji će, u skladu sa planom obuke, biti obučeni za korištenje u narednih sedam do 13 mjeseci.

Pukovnik Paul Marshall izrazio je zahvalnost pomoćniku direktora Hrgiću na toplim riječima dobrodošlice, te na uručenom poklonu. On je rekao da Postrojba za specijalnu podršku ispunjava zadatke koji zahtijevaju posebne vještine i najviše standarde osobnog integriteta, iskrenosti i profesionalizma koji je prisutan kod svakog pripadnika Postrojbe, navodi se u priopćenju SIPA-e.