SIP: Nisu ispunjeni uvjeti za ovjeru kandidatskih listi za izbor izaslanika iz FBiH u Dom naroda

...iz Federacije BiH u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH. Iz reda bošnjačkog naroda dostavljeno je ukupno sedam kandidatskih listi na kojima se nalaze imena 19 kandidata, dok je iz reda hrvatskog naroda dostavljeno šest kandidatskih listi na kojima se nalaze imena 21 kandidata.

SIPBiH je ostavilo rok od 48 sati za dvije političke stranke da otklone nedostatke.


Od Doma naroda Parlamenta Federacije BiH bit će zatražena dodatna dokumentacija na osnovu koje će se utvrditi jesu li liste predložili ovlašteni predlagači, jesu li svi ovlašteni predlagači bili pozvani da dostave liste i u kojem roku.

Usporedo s ovom aktivnošću, u cilju ubrzanja procesa, SIPBiH je ostavilo rok od 48 sati za dvije političke stranke da otklone nedostatke.

Naime, HDZ BiH je predložio dvije kandidatske liste, dok HDZ 1990 nije naznačio na kandidatskoj listi pripadnost narodu nominiranih kandidata.

SIPBiH je donijelo Odluku o potvrđivanju i objavljivanju rezultata prijevremenih izbora za načelnika općine Mrkonjić Grad održanih 8. svibnja.

Za načelnicu općine Mrkonjić Grad izabrana je Divna Aničić (Savez nezavisnih socijaldemokrata-SNSD Milorad Dodik) s osvojenih 4998 glasova, priopćeno je iz Ureda za informiranje SIP-a BiH.

(fena)