SIP će provjeriti događanja oko plaćanja glasova u Cazinu

Mito i korupcija
Hadžović je istakao da sve navode treba provjeriti da se vidi jesu li točni.

"Ne mogu unaprijed ništa reći, jer članovi SIP-a BiH kolektivno odlučuju. Obratit ćemo pažnju na taj slučaj i vidjeti o čemu je riječ. Nisam upoznat o detaljima, a ne želim ništa prejudicirati. Sve treba provjeriti" - rekao je Hadžović za današnji "Dnevni avaz".

Ističući da je SIP BiH već imao prigovore, i to od nekoliko promatrača na biračkim mjestima za plaćanje glasova od Narodne stranke "Radom za boljitak", Hadžović se čudi što se građani nisu ranije javili, već tek tri mjeseca nakon izbora.

"Ništa ne tvrdim, ali imali smo dosta slučajeva da jedna stranka naruči i napravi problem na račun druge strane. Bilo je podmetanja. U tijeku su pregovori o konstituiranju vlasti, a ljudi se služe raznim sredstvima. No, ni u tom smjeru ne želim prejudicirati, ali ponavljam da ćemo sve navode morati dobro provjeriti i otvoriti istragu, a ako bude elemenata uključit ćemo i tužiteljstvo" - naglasio je Hadžović.

Prema njegovim riječima, ako budu potvrđeni navodi građana iz Cazina, onda je počinjeno krivično djelo tako da bi u ovaj slučaj, osim SIP-a BiH, trebalo uključiti i tužiteljstvo.

Više stotina građana prosvjedovalo je u petak, 24. prosinca, u centru Cazina, tvrdeći da im nije isplaćeno obećanih 100 KM koje su im prije proteklih izbora u BiH obećali iz Narodne stranke "Radom za boljitak".