Sindikat policije HNŽ-a i dalje traži svoja prava

sindikat, policija, štrajk
Arhiva/hercegovina.info

Policijski djelatnici HNŽ-a upozoravaju da će krenuti s prosvjedima ako Vlada HNŽ-a ne počne poštivati dogovor o isplati dugovanja pravomoćnim sudskim presudama.

"Danas je održana sjednica Upravnog odbora Sindikat policije u HNŽ-u na kojoj smo donijeli odluku da ćemo krenuti u zakonsku proceduru oko organiziranja javnih protesta i štrajka, ako Vlada HNŽ-a ne počne poštivati postignuti sporazum", kazao je u izjavi za Fenu predsjednik Sindikata Nail Balić.

U županijskom proračunu za 2019. godinu bilo je predviđeno 4,5 milijuna maraka za isplatu pravomoćnih sudskih presuda po tužbama proračunskih korisnika za kršenja odredbi kolektivnih ugovora.

Iz Sindikata ističu kako nisu dobili objašnjenje zašto je od tog iznosa isplaćeno 1,7 milijuna za izvansudske nagodbe i oko 800.000 za redovne presude s kamatama, dok ostatak još uvijek nije isplaćen.

Vlada HNŽ-a će zasjedati sutra, 19. veljače, a iz Sindikat policije u HNŽ-u kažu kako očekuju da se Vlada na toj sjednici očituje o njihovim zahtjevima.