Sin Majke Hrabrost polazi u školu

Sin Majke Hrabrost polazi u školu

- U nastojanju pružiti mu sve što imaju njegovi vršnjaci, gotovo neprimjetno, stiglo je vrijeme da pođe u školu.

Tome se svi neizmjerno radujemo, a najviše Nikola, koji se veseli novim prijateljima - navodi Nikolin otac za Srnu.

On napominje kako je Nikola već dobio prvu knjigu koju dobivaju svi prvašići i sada broji dane do polaska u školu.

Nikola će biti učenik Osnovne škole "Desanka Maksimović". Budući da je bio mali heroj još od prvih dana rođenja, kada je ostao bez majke, obitelj vjeruje kako će biti hrabar i odvažan i u svom školovanju.

Njegova majka Jelena je, iako teško bolesna, odbila liječenje citostaticima u trudnoći kako bi podarila život svome sinu.

Želja imati potomstvo tako joj se ispunila, a ona je nakon teške bolesti preminula 2012. godine, samo 40 dana po rođenju sina Nikole. Pokopana je u Drvaru, gdje danas žive njezini roditelji i sestra.

Šestogodišnji Nikola živi u Prijedoru s ocem Goranom i njegovom obitelji. Ima i trogodišnju sestru s kojom dijeli sve radosti djetinjstva.

U odrastanju ovog lijepog dječaka zajednički su sudjelovale, kako ističe Goran, njegova, ali i Jelenina obitelj. Otac kaže kako mu je prva i najbliža bila njegova sestra Sanja, Nikolina tetka.

- Ona je od prvog dana bila Nikolina druga majka, a njega od svoje djece nije razdvajala - ističe Goran Dunović.

Budući da je Jelena iz Drvara, vrtić u tom gradu nazvan je po njoj, a otvaranju je prisustvovao i Nikola, koji je tada izjavio kako je ponosan na svoju majku.

- Koliko sve to šestogodišnjak razumije - toliko mu je i objašnjeno - kaže otac Goran. On vjeruje kako će s godinama stasavanja taj ponos i rasti jer je Jelena to zaslužila.

A, i geni su geni. Osim majčina pogleda, Nikola je sigurno naslijedio i njezino hrabro srce. 

večernji.ba