Šest tisuća migranata u ovoj godini ušlo u BiH

uhićenje, Hrvatska, BIH, Zoran Galić, granična policija bih, ilegalni migranti , ilegalni imigranti, imigranti, ekonomski emigranti, emigranti, ilegalni migranti , ekonomski emigranti

"Od ilegalnog prelaska odvraćeno je 4.006 osoba, a 2.007 osoba otkriveno je neposredno nakon ilegalnog prelaska granice", rekao je za "Dnevni avaz" direktor Granične policije BiH Zoran Galić.

Prema njegovim riječima, ove aktivnosti provedene su na području istočne Hercegovine, Zvornika i Višegrada, u suradnji sa drugim policijskim i sigurnosnim agencijama u BiH. On je precizirao da je, osim odvraćanja od ilegalnog prelaska granice, Granična policija BiH u kontinuitetu vršila nadzor i kontrolu, te organizirala zajedničke punktove i patrole sa pripadnicima policije susjednih zemalja.

Galić je ponovio da Graničnoj policiji i dalje nedostaje 500 policajaca koji bi izravno bili uključeni u poslove sprečavanja ilegalnih migracija. On navodi da najviše migranata u BiH dolazi Sjeverne Afrike, Azije, Bliskog istoka i samoproglašenog Kosova, a da među njima ima i osoba iz ranjivih kategorija kao što su djeca, trudnice, bolesne osobe.