Šest osoba prevarilo nekoliko stotina građana BiH

Šest osoba prevarilo nekoliko stotina građana BiH
Utvrđeno je da su zbog pribavljanja imovinske koristi organizirali grupu ljudi radi činjenja kaznenih djela na području Bosne i Hercegovine od 2005. godine do danas.

Uz prethodni dogovor s više identificiranih osoba u Republici Hrvatskoj, predstavljali su se kao zastupnici poduzeća ''Mat Investment Group CO'' i ''Future Trend Invested Holding Limited'' iz Hong Konga.

Uvjeravajući građane kako će ulaganjem novčanih sredstava na tržištima kapitala izvan BiH ostvariti višestruku dobit, izdavali su im lažne uplatnice ovjerene pečatom ''Mat Investment Group CO'', kao i certifikate s natpisom ''Future Trend Investment Holding Limited''.

Kako je iz FUP-a saopćeno, nakon što bi im građani povjerili svoj novac za navodno ulaganje, izdavali su im vrijednosne papire bez pokrića i ništavne certifikate.

Dovodeći u zabludu nekoliko stotina građana BiH, ostvarili su imovinsku korist od nekoliko stotina tisuća KM, jer je provjerama utvrđeno da nije riječ o stvarnim tvrtkama već o tzv. ''Off Shore'' kompanijama.
bitno.ba