‘Šerijatska’ policija po Sarajevu prepada djevojčice zbog odijevanja

..."čuvar reda u vrijeme ramazana" koji je ocijenio da su odjevene neprikladno. Djevojčice su doživjele šok, objavila je Slobodna Bosna.

Kako je tjedniku kazao rođak jedne od napadnutih 17-godišnjakinja, djevojke su se vraćale kući iz grada, kada je negdje iznad bolnice pored njih stao automobil, čovjek za kojeg kažu da je djelovao poput vehabije otvorio je vrata automobila i počeo vikati na njih.

"Znate li vi da je ramazan?!? kakve to hodate?! Kako vas nije stid da hodate tako obučene?!", vikao je čovjek iz automobila, i nakon što ih je izvrjeđao otišao u nepoznatom pravcu, tvrdi sugovornik Slobodne Bosne,.

"Djevojčice su kćerke Sarajlija koje žive u Njemačkoj, iz vjerničke su obitelji, moja rodica je ispostila čak pola ramazana, koliko je bila u mogućnosti, dijete je, i svi smo u šoku zbog toga što se dogodilo. Bile su odjevene kao normalne djevojčice njihovih godina, kako će biti obučeni ljeti nego u šorc i nešto lagano, i tko je taj tko će odrediti kako se tko u ovom gradu smije odijevati?!", ispričao je sugovornik novinaru Slobodne Bosne.

Kako je njegova rodica tijekom odmora kod bake, kada je došla kod nje, i baka koja je lošijeg zdravstvenog stanja je također bila šokirana, pa su obitelj o svemu obavijestili tek kasnije, a policija je o svemu obaviještena u utorak ujutro.

"Djelovali su nezainteresirano, kazali su da mogu doći u policijsku postaju da daju izjavu", kaže sugovornik.

Atmosfera koja se kreira svake godine uz ramazan, općinske zabrane točenja alkohola u sekularnoj državi, zabrane ljubljenja po restoranima jednostavno ohrabruju ljude koji sebi uzimaju za pravo da u sekularnoj državi izigravaju šerijatsku policiju i po svemu sudeći sve su brojniji i pasivno se ohrabruju od trenutnog establišmenta.

Djevojke, odnosno djevojčice koje su napadnute u naselju Breka već žive u Njemačkoj, i pitanje je koliko će one, i drugi mladi njihove generacije nakon ovakvih slučajeva biti željni da se nekad vrate u Sarajevo koje je sve bliže slici "Teherana" o kojem govori Milorad Dodik. "Odliv mozaka", navodi Slobodna Bosna, se nastavlja