Sejdin Omerdić iz Zenice poginuo u borbama u Siriji

Sejdin Omerdić
Na internetskim stranicama bliskim ISIL-u navodi se da je Sejdin Omerdić poginuo u sukobu s Kurdima u gradu Ajnul Arab. Tekst je objavio bh. internetski portal pod nazivom Vijesti ummeta, koji veliča sve uspjehe radikalne islamističke vojske ISIL.

"Dobili smo mail", piše na stranicama tog portala, "da je još jedan neustrašivi lav iz Bosne šehidio boreći se protiv zločinačkog Esedova-šijtskog-nusajrijskog režima, kao i otpadnika komunističke stranke PKK, ili Kurda, braneći čast islama i muslimana, a uspostavljajući Alahov zakon i šerijat, odnosno pravednost na zemlji".

Napominju kako su ga braća iz ISIL-a puno voljela. Bio je jedan od onih koji su puno radili, a malo govorili. U Šam je stigao prije više od godinu dana. Tvrde da je u akcijama bio uvijek u prvim redovima.

"Ranjavan je više puta", opisuju ISIL-ovci svog ratnog prijatelja iz Zenice. "Prvi put", kako pišu, "od eksplozije bombe protiv Kurda. Drugi put u Dier-Zuru geler mu je rasjekao arkadu, ali je bez obzira na obilnu krv, akciju uradio do kraja".