SDP za glasove od HDZ 1990 dobio 50.000 maraka?

Vlada HNŽ, Natječaj, HDZ BiH, HDZ 1990, mirsad ljeljak, Vlada HNŽ
Podsjetimo, HDZ BiH zatražio je isključivanje HDZ- 1990. i u tom trenutku je za to imao podršku 24 skupštinska delegata. Protiv je bio Mirsad Ljeljak iz SDP-a BiH koji iz principijelnih razloga nije digao ruku. Nakon telefonskih poziva "ramskih fratara" sa sjedištem u Sarajevu i čelništva HDZ-a 1990. odluka o izbacivanju HDZ-a 1990. gubi podršku i sjednica se odgađa.

Uslijedilo je pokretanje inicijative da se Ljeljak isključi iz SDP-a BiH. Skupina članova Županijskog odbora SDP BiH Hercegovačko-neretvanske županije to osuđuje. U radnjama pred održavanje županijske skupštine koja je na kraju odgođena jasno je bilo kako HDZ 1990. nema podršku za ostanak u vlasti.

Nisu "ramski fratri" razlog promjene odluke čelništva kžupanijskog SDP-a BiH već pozivi HDZ-a 1990. HDZ 1990 je putem Ilije Cvitanovića ponudio 50 000 maraka za glasove SDP-a BiH ili 10 000 maraka po delegatu u skupštini kako odluka o izbacivanju HDZ-a 1990. ne bi imala većinu.

U radnjama pred održavanje županijske skupštine koja je na kraju odgođena jasno je bilo kako HDZ 1990. nema podršku za ostanak u vlasti. Delegati SDP-a BiH u saradnji s vodstvom županijskog SDP-a BiH su promijenili odluku i odlučili da neće podržati izbacivanje HDZ-a 1990. a za uzvrat bi dobili 50 000 maraka, ili 10 000 maraka po delegatu u skupštini.

Žrtva čitavog političkog kaosa režiranog od strane pojedinaca županijskog SDP-a BiH na kraju je Mirsad Ljeljak. Zbog svojih principa izložen je gonjenu stranačkih moćnika koji su Cvitanovićeve pare htjeli ostaviti za sebe. Neka ih upitaju zašto pare nisu ostavili partiji, zašto odluka nije bila u korist partije a ne osobne koristi i punjenja džepova.

Ukoliko se čelništvo i odnosi unutar županijskog SDP-a BiH ne promijene na izborima možemo biti samo privjesak drugim strankama koje će opet pojedincima za dizanje ruka puniti džepove, kaže se u reakciji članova SDP-a BiH Hercegovačko-neretvanske županije.

avaz