SDP i Boljitak ‘izbacili’ HSP iz Nadzornog odbora EP HZ HB

SDP i Boljitak ‘izbacili’ HSP iz Nadzornog odbora EP HZ HB
Naime, jedna od točaka o kojima se glasovalo je o povjerenju članovima Nadzornog odbora.

Radilo se o redovnoj proceduri koja se obavlja na polovici mandata. Ipak, na glasovanju o povjerenju od šest članova Nadzornog odbora EP HZ HB njih dvoje nije dobilo potporu. Tako su smijenjeni Marijo Bencun (HSP) i Marijan Bunoza (HSP), dok su Marinko Ivanković (NSRzB), Midhat Arpadžić (SDP), Ervin Vrdoljak (SDP) i Ante Kolobarić (mali dioničari) dobili potporu većine.
Većina odlučila

- Marijan Bunoza: ZA ili za ukazivanje povjerenja izjasnilo se 2296 prisutnih dionica s pravom glasa ili 0,0325 posto. PROTIV ili za ukazivanje nepovjerenja izjasnilo se 6,626.306 prisutnih dionica s pravom glasa ili 93,7816 posto. Mario Bencun: ZA ili za ukazivanje povjerenja izjasnilo se 296 prisutnih dionica s pravom glasa ili 0,0042 posto; PROTIV ili za ukazivanje nepovjerenja izjasnilo se 6,626.306 prisutnih dionica s pravom glasa ili 93,7816 posto - stoji u službenom izvješću s 19. sjednice Skupštine EP HZ HB.

Nakon ovakvog razvoja situacije može se reći kako je HSP BiH ostao bez svojih kadrova na vodećim mjestima u Elektropirvredi HZ HB. Upućeni tvrde kako se radi o zadnjem činu smjene Jurišićevih ljudi iz EP HZ HB, a tko će doći na njihovo mjesto, teško je prognozirati. Dok jedni tvrde kako će SDP preuzeti konce u svoje ruke, drugi su mišljenja kako će kadrove HSP-a naslijediti kadrovi iz Budimirove stranke.

Poznato je kako je generalni direktor EP HZ HB Nikola Krešić prije nekoliko mjeseci okrenuo leđa HSP-u, te se priklonio Budimirovoj opciji. Slično su učinili i njegovi najbliži suradnici. Očekuje se kako će federalna Vlada uskoro predložiti v.d. članova Nadzornog odbora EP HZ HB. Tek tada će biti puno jasnije tko pokušava preuzeti kontrolu nad ovom javnom tvrtkom čija je dobit ove godine veća od 100 milijuna maraka.

Potpuni kaos

I ovi događaji u Elektroprivredi HZ HB samo su dokaz kaosa u vlasti na federalnoj razini. Klasična vlast ne postoji već skoro dvije godine, a stranke, pogotovo one manje, bore se za svaki komad vlasti, pozicija i fotelja koje mogu ugrabiti u ovom kaosu i anarhiji. Inače, Bencun se prije nekoliko mjeseci našao u središtu pažnje javnosti nakon što je fizički na njega nasrnuo Željko Asić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Večernji list