SDP BiH: Potukli se protivnici i pristaše smijenjenog Lipovače

...te stranke u bihaćkoj mjesnoj zajednici Prekounje, pišu banjalučke Nezavisne novine.

Na toj sjednici najprije je došlo do svađe njegovih pristaša i protivnika, a nakon toga su se i potukli, zbog čega je sjednica prekinuta.

Ništa manje burno nije ni u ostalim mjesnim i općinskim organizacijama u USŽ-a, gdje se trenutačno provode izbori izaslanika za izbornu konferenciju SDP-a USŽ-a, koja će biti održana u ponedjeljak u Bihaću.

Na toj konferenciji biće birani članovi novog Županijskog odbora i njegov predsjednik.

I dok unutarstranačka previranja dostižu kulminaciju i ne prolaze ni bez fizičkih sukoba, Lipovača je obznanio svoju ponovnu kandidaturu na mjesto prvog čovjeka SDP-a u USŽ-a.

U nekoliko proteklih dana, skupa sa svojim suradnicima, obišao je većinu općinskih organizacija te političke stranke, gdje je lobirao za svoj reizbor.

Lipovača je u Bihaću organizirao i sastanak s predstavnicima nekolicine mjesnih odbora SDP-a, što su u rukovodstvu ove općinske organizacije, kojeg čine njegovi protivnici, ocijenili kao pokušaj manipulacije.

U ovom trenutku nema pouzdanih informacija tko bi mogli biti Lipovačini protukandidati za predsjednika županijske organizacije, ali se u kuloarima najčešće spominju imena aktualnog ministra zdravstva u Vladi USŽ-a Amira Murića te načelnika općine Bihać Albina Muslića.

Dobri poznavaoci prilika unutar te političke stranke predviđaju nekoliko mogućih scenarija raspleta političke krize u SDP-u USŽ-a, a jedan od njih je navodni ponovni izbor Lipovače za predsjednika.

Prema tim informacijama, ovakvom razvoju događaja skloni su i u vrhu SDP-a, gdje su zabrinuti sve očitijim i dubljim podjelama unutar te političke stranke u USŽ-u.

Eventualni neizbor Lipovače mogao bi označiti i početak političke krize u toj županiji i to s dubljim posljedicama. Konačnu riječ o svemu dat će izabrani izaslanici na predstojećoj izbornoj konferenciji SDP-a.