SDA je protiv su svih mogućih prijedloga zakona

vlast, BIH, CIK, Politika, BIH, Politika, budžet, Politika, CIK, parlament, Federacija BIH, stranka za bih, parlament, Politika, Vlada Federacije, rekonstrukcija, BIH, Zlatko Lagumdžija, Dragan Čović, Božo Ljubić, Dom naroda, Federacija BIH, sud bih, Dom naroda, izbor poslanika, HDZ BiH, HDZ 1990, Fotelja, nacionalni interes, županije, Republika Srpska, Federacija BIH, Vijeće ministara, Borjana Krišto, Mladen Ivanković Lijanović, Slavo Kukić, parlament BiH, HDZ BiH, parlament, nerad, platformaši, zastupnički dom, rtv bih, Ante Krajina, platformaši, HSP BIH, Politika, nepotizam, platformaši, platformaši, smjene, Federacija BIH, BIH, parlament, predsjedništvo bih, Vijeće ministara, savjetnici, FTV, sda, BIH, zakoni, Dom naroda, parlament, FBIH, inspekcija, platformaši, platforma, nacionalne manjine, manipulacije, Bošnjaci, ostali, Dom naroda, radnici, parlament, parlament BiH, porez, porezni dug, Porez na prihod , parlament BiH, parlament
"Mi ćemo upozoriti da je pitanje jedinstvenog matičnog broja pitanje Bosne i Hercegovine. Dakle, jedinstveni matični broj, to je pitanje svake države pa i pitanje države BiH. I dalje smatramo da je nepotrebno, štetno, a budućnost će pokazati i opasno svoditi pitanje jedinstvenog matičnog broja kroz registracijsko područje u granice entiteta", rekao je danas novinarima izaslanik u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Halid Genjac (SDA).

Dodao je da će upozoriti na to.

"Vjerujemo da će netko i shvatiti ta upozorenja, a mi ćemo glasovati protiv tog zakona", kazao je Genjac.

Dom naroda bi trebao razmatrati i zahtjev Vijeća ministara BiH da se Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnim nabavama BiH razmatra po žurnom postupku.

"Što se tiče zakona o javnim nabavama, vrlo detaljno smo upozorili da taj zakon, kako je predložen, u sebi sadrži vrlo krupne nedorečenosti. Taj zakon evidentno ima nedostatke, nejasnoće i nedorečenosti. U praksi će proizvesti probleme. Mi ćemo na to upozoriti. Oni koji budu glasovali, pa možda i izglasovali, preuzet će odgovornost za posljedice", kazao je Genjac dodajući da su svi svjesni nedorečenosti i nejasnoća u zakonu.

Zahtjev Vijeća ministara BiH za razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prebivalištu i boravištu državljana BiH po žurnom postupku također bi trebala biti jedna od točaka dnevnog reda sjednice Doma naroda.

"Što se tiče zakona o prebivalištu, tu smo vrlo jasni, uložit ćemo izjavu o destruktivnosti po bošnjački interes tog zakona. Imajući prije svega u vidu da za povratnike, izbjegle i raseljene koji su se vratili i koji se namjeravaju vratiti, ukoliko se usvoji Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prebivalištu i boravištu državljana BiH, onda će zakon o prebivalištu postati nejasan, neprecizan, s potencijalno vrlo štetnim posljedicama, prije svega za povratnike. S obzirom na to da najveći broj prognanih i raseljenih u ukupnom broju tih osoba u BiH dominantno dolazi iz reda bošnjačkog naroda, smatramo da je zbog toga to destruktivno za bošnjački interes", kazao je Genjac.

FENA