SDA je konačno uspjela "kupiti" čelnike Naše stranke

Za neke samoproglašene ljevičare, kažu, da su odranije znali da su samo marionete SDA, što se smatraju moglo vidjeti i prilikom izbora Vlade KS-a.

- Međutim, kada je Naša stranka u pitanju, jedno vrijeme smo zaista ozbiljno shvatali njihove stavove, pa i kritike, a posebno stalno isticanje principijelnosti kao važnog elementa za jednu političku stranku i njene lidere, zato smo nemalo iznenađeni i razočarani, ističu iz KO SDPBiH Sarajevo.

Sva principijelnost Naše stranke, smatraju, na kraju se svela na ispunjavanje osobnih interesa nekolicine individualaca iz ove stranke koji trguju glasovima dobijenim na lokalnim izborima, tražeći zauzvrat usluge usmjerene isključivo prema sebi, čak ne ni prema stranci, a da opće dobro i ne spominjemo.

S druge strane, priča o općem dobru i principijelnosti im, kažu, služi samo za skretanje pažnje javnosti, a posebno članstva, kako ne bi bili primorani objašnjavati svoje "kombinacije".

SDPBiH posebno brine informacija koja ovih dana kruži u gradskim političkim krugovima, da je Naša stranka, odnosno njeni pregovarači, pristala čak i na "manje agresivno prisustvo Deda Mraza u Sarajevu".

- Ako je to tačno, onda to najbolje ilustruje dokle su spremni ići promotori principijelnosti radi zadovoljavanja osobnih apetita. Sigurni smo da glasači Naše stranke nisu očekivali da će, glasajući za one koji su obećavali borbu protiv nacionalizna i kriminala, zapravo svoj glas dati SDA, istakli su iz KO SDPBiH Sarajevo.