SDA i DF nisu odustali od ideje i ciljeva Platforme, žele uništiti Aluminij

vlada federacije
... izjavio je za Hrvatski Medijski Servis predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara komentirajući održavanje današnje sjednicu Vlade F BiH, bez hrvatskih ministara i kršenje dogovora o dnevnom redu.

Čavara je potvrdio kako je ministar energetike industrije i rudarstva F BiH Reuf Bajrović 15 minuta prije sjednice skinuo s dnevnog reda točku gdje se, kako je rekao, trebalo imenovati novo rukovodstvo mostarskog Aluminija koje bi tražilo riješenja za izlazak iz teškog stanja u kojem se nalazi ova kompanija.

-Očito da interes nekih da Aluminij ne funkcionira da i dalje propada i to zabrinjava s obzirom da je sudbina velikog dijela Hercegovine vezana za Aluminij. Mislim da je to nekorektno, nepošteno, umjesto da pravimo dobra riješenja i tražimo način kako spasiti to poduzeće traži se način kako ga uništiti, izjavio je Čavara za Hrvatski Medijski Servis.

Izrazio je razočarenje što, kako je rekao, još uvijek postoje takva razmišlanja u Vladi da se može raditi bez dogovora i da se prihvaća da Vlada ne upravlja javnim poduzećima u kojima ima vlasničke udijele.

-Što druge poručiti osim da što prije treba harmonizirati odnose jer ne znam kome koristi ovakvo stanje koje se generira predlaganjem točaka dnevnog reda pa njihovim povlačenjem 15- tak minuta prije početka sjednice. Mislim da je to jako neozbiljno i neodgovorno ponašanje prema narodima i građanima BiH, kazao je predsjednik F BiH Hrvatskom Medijskom servisu.

Ovo što se događa s Vladom Federacije, Čavara smatra „jako opasnim i štetnim za sve narode i građane."

-Apeliram da se poštuje izborna volja hrvatskog naroda koji je utemeljio Federaciji zajedno s bošnjačkim.Umjesto da se počnu riješavati problemi građana stvarao se jedno anarhično stanje koje ne znam kome može koristiti. Ovo je apsolutno neprihvatljivo i nećemo pristati na ovakvo ponašanje. Oni koji prave nered u Federaciji najviše štete prave sami sebi, zaključio je Čavara u izjavi za HMS.