SAZNAJEMO Mamići će graditi solarne elektrane po Hercegovini

Zdravko mamić solarni paneli
hercegovina.info

Tvrtka Plavo sunce d.o.o, gdje je jedan od osnivača sin Zdravka Mamića, Mario Mamić, planira izgradnju više solarnih elektrana na području Hercegovine. Za sada je zahtjeve podnosila za područje Čitluka i Čapljine, no s obzirom da je Zdravko Mamić nedavno imao sastanak s bivšim gradonačelnikom Mostara Ljubom Bešlićem i ekipom u podrumu mostarskog restorana Pablos, izvjesno je da se Mamić raspituje i za lokacije oko Mostara, i to već duže vrijeme.

Predmet zanimanja je Polog kod Mostara. Načelnica Odjela za urbanizam i građenje Grada Mostara Marina Deronjić tvrdi da ju je predstavnik tvrtke "Plavo sunce" kontaktirao telefonskim putem.

U Elektroprivredi HZ HB potvrdili su nam da je spomenuta tvrtka već podnosila zahtjeve u dva hercegovačka grada.
“Tvrtka Plavo sunce d.o.o. podnijela se sedam zahtjeva za ishođenje prethodne elektroenergetske suglasnosti za izgradnju solarnih elektrana instalirane snage po 999 kW električne energije  na području naše Poslovnice Čitluk, te tri zahtjeva od kojih dva po 999 kW i jedan 800 kW instalirane snage električne energije, na području naše Poslovnice Čapljina”, kazala je glasnogovornica Elektroprivrede HZ HB Marija Buntić za hercegovina.info. Ističe da su svi zahtjevi predani sukladno propisanim procedurama, a trenutačno su u fazi izrade elaborata optimalnih tehničkih rješenja za priključak, nakon čega će se utvrditi uvjeti i mogućnosti priključenja, sukladno zakonu i podzakonskim aktima koji propisuju navedenu materiju. 

Zdravko mamić solarni paneli

O Mamićevim poslovnim pothvatima u BiH, koja mu je postala matična država mnogo se pisalo. Sukladno istima, u Ravnom je već trebao zaživjeti sportski centar, a bilo je još bombastičnih poslova u koje je navodno ulazi. Međutim, s obzirom da su u ovom slučaju već predani zahtjevi, te je kontaktiran i Grad Mostar, izvjesno je da su solarne elektrane u poslovnom planu Zdravka Mamića, i Plavog sunca, gdje mu je sin Mario jedan od vlasnika.

Podržite i DONIRAJTE našu rubriku ISTRAŽILI SMO

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.