FOTO  Sastanak ministara vanjskih poslova BIH, Turske i Hrvatske

...Ahmet Davutoglu održali su 22. rujna 2010. godine trilateralni sastanak u New York. 

 Kako su izvijestili iz MVP BiH, ministri su se sastali po četvrti put u ovom sastavu, na marginama 65. zasjedanja Glavne skupštine Ujedinjenih naroda.

U razgovoru o situaciji u BiH i regiji, ministri su ponovno potvrdili svoju predanost teritorijalnom integritetu, suverenitetu i ravnopravnosti konstitutivnih naroda i svih građana BiH. Naglasili su važnost predstojećih izbora u BiH, te izrazili nadu da će to dodatno stabilizirati situaciju u zemlji.

Ministri su razgovarali o postizbornoj suradnji između svojih zemalja u političkim, ekonomskim i drugim oblastima.Ponovo su istakli značaj integracije regije s NATO-m i Europskom unijom. U odnosu na konkretne korake međusobne suradnje, složili su se da se održi sastanak političkih direktora u cilju jačanja praktične suradnje, da se organizira poslovni forum u Zagrebu, da se vlasti na lokalnom suradnju potaknu na suradnju u cilju zajedničkog prosperiteta, te da se u gradu Mostaru pokrene pilot-projekt kroz aktivnosti koje će uključiti Gradsku kuću i Glazbenu školu.

I tijekom nedavnog službenog posjeta BiH i Mostaru turski predsjednik Abdullah Gϋl obećao je potporu projektima u Mostaru.