Sastanak Dodika, Čović i Izetbegović do kraja tjedna

Sastanak Dodika, Čović i Izetbegović do kraja tjedna

"SNSD će na sastanku ponovno poručiti da nema ništa protiv suradnje BiH s NATO-om, ali na razini na kojoj sa Sjevernoatlantskim savezom surađuje Srbija. Očekuje se da će ovo biti najvažnija tema razgovora Milorada Dodika, Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića", kaže Kovačević.

On je naglasio da SNSD ne odustaje od principa koji su utvrđeni u Narodnoj skupštini Srpske u vezi s akcijskim planom za NATO, kao i od broja ministarskih pozicija koje po Ustavu BiH pripadaju strankama iz Republike Srpske. Kovačević je naglasio da su BiH, a posebno RS i njezini građani, nezasluženo bili u nekoj vrsti talačke krize i nesređenih političkih odnosa u FBiH.

On je dodao da SDA nije imala hrabrosti sama ući u proces formiranja vlasti te da je činila sve da razbije tzv. bh. blok i izvuče DF, a da se na kraju ovim strankama pridružio i Fahrudin Radončić, odnosno SBB BiH.

Kovačević prognozira da bi do novog sastanka lidera stranaka SNSD-a, HDZ-a i SDA trebalo doći tijekom ovog tjedna, ali podsjeća da u BiH, kako je rekao, nikada ništa nije sigurno.

vecernji.ba