FOTO  "Sarajevska raja" polako pravi vikend naselje na obalama Neretve kod Mostara

... sele prema jugu. U sjevenom dijelu Mostara točnije u blizini Petrolovih crpki uz samu obalu Neretve polako, ali sigurno "niče" novo vikend naselje.

Već od ranije na tom području "niklo" je nekoliko vikendica, a navono su vlasnici vikendica poznati sarajevski i bh. glumac, političar i što još ne E.H. (1961.) i mostarac S. T. nekadašnji dužnosnik u FK "Velež", a danas "uspješan" političar.

Za treću vikendicu nismo saznali vlasnika, ali smo zato u blizini ove tri vikendice naišli na građevinske radove. Navodno, po riječima ribara koje smo tu zatekli saznali smo da vikendicu pravi još jedna sarajka čije ime nismo saznali, ali navodno je jedna od poznatijih liječnica u gradu na Miljacki.

"Kako je počelo, teško da ćemo ovdje do kraja ljeta moći dolaziti na ribarenje. Osobe koje ovdje izgrađuju kuće, usput i prave ograde uz samu obalu Neretve, tako da barem ovo mjesto možemo zaboraviti za ribarenje, mada ovdje dolazimo već više od desetak godina. Čudno je kako im vlast dopušta da zabranjuju prilaz Neretvi", rekao nam je jedan od ribara koji nas je zamolio da njegovo ime ne spominjemo.

"Dosta čudno je i to, da je baš do ovoga "vikend" naselja stigla i struja jer sumnjamo da su objekti legalni. Kada sam ja pravio kuću morao sam da priložim dosta dokumentacije, a sumnjam da ove kuće to imaju", dobacio je još jedan ribar kojega smo tu zatekli.

U svakom slučaju nekoliko fotografija zorno će vam pokazati to novo "vikend" naselje, a s pravom se pitamo na koji način mostarci mogu da izgrade jedno takvo naselje na vrelu npr. Bosne...

Hercegovina.info