Sarajevo taxi u svojih 100 vozila omogućio plaćanje vožnji putem aplikacije

Sarajevo, taxi

Sarajevo taxi u suradnji s kompanijom MasterCard i UniCredit Bank uskoro će u glavnom gradu uvesti kartično plaćanje usluga taksi prijevoza.
Tako će od 15.8. korisnici aplikacije "moj Taxi" u posebno obilježenim vozilima kompanije Sarajevo taxi, moći naručiti i platiti vožnju kroz ovu mobilnu aplikaciju. Potrebno je samo imati MasterCard platnu karticu i pametni telefon, dok je internet konekcija dostupna u vozilima.

Kako se ističe, do sada je unutar aplikacije realizirano preko 500.000 narudžbi taksi vozila.

"U oko 100 vozila članova Udruženja Sarajevo taksi moguće je platiti uslugu putem aplikacije, samo jednim pritiskom na ekran Vašeg pametnog telefona. Radimo na tome da se broj vozila u kojima je ova usluga dostupna vremenom povećava, a naš cilj je da bude dostupna u svim vozilima naših članova u što skorije vrijeme", rekao je Enver Suljagić, Predsjednik Udruženja Sarajevo taxi.

Sistem bezgotovinskog plaćanja sa MasterCard karticama omogućava korisnicima da uslugu plate putem aplikacije koja je povezana s njihovom karticom. Na kraju vožnje, na mobilni telefon korisnika usluge stiže obavještenje o visini računa čije plaćanje je potrebno potvrditi, i tako će jednim klikom izvršiti plaćanje usluge taksi prijevoza.

"To je moderan i siguran način plaćanja jer se sva komunikacija odvija unutar bankovnog sigurnosnog sistema poštujući najsuvremenije standarde zaštite za kartična plaćanja. Brzina transakcije u današnjem modernom dobu je vrlo bitna, a prvi testovi pokazuju da je za plaćanje preko aplikacije moj Taxi potrebno svega nekoliko sekundi", priopćeno je iz Sarajevo taxija.

Jednom autorizirana kartica koju klijenti dodaju u svoj "moj Taxi" profil može se koristiti u posebno obilježenim vozilima Sarajevo taxija koji su u sistemu "moj Taxi" u Sarajevu.

Aplikacija "moj Taxi“ dostupna je putem Google Play i App Storea, a može se preuzeti i na web stranici.