Samir Avdić predsjednik žirija izbora najboljeg sportaša BiH

Samir Avdić predsjednik žirija izbora najboljeg sportaša BiH

Samir Avdić, jedan od najboljih košarkaša nekadašnje SFR Jugoslavije i Bosne i Hercegovine svih vremena predsjedavat će ovogodišnjim žirijem devetnaestog tradicionalnog Izbora najboljeg sportaša Bosne i Hercegovine 2019. godini u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH.

Velikan ex-yu, ali i europske košarke, koji je svojim poenima i bravurama ispod obruča donio radost brojnim ljubiteljima sporta, ali i bio uzor mladima od kojih su neki danas vrhunskim košarkaši, sada će svojim znanjem i iskustvom u ulozi predsjednika žirija dati pečat najrelavantnijem izboru ovakve vrste u BiH.

„Ova manifestacija je svojevrstan svjedok sportske povijesti. Ostaje zabilježeno sve najbolje što su sportisti postigli i kolike su napore uložili do svog podviga. Sva dosadašnja nagrađena imena, predsjednici i članovi žirija pokazatelj su da „Nezavisne“ ne dozvoljavaju da sportaši padnu u zaborav.

Jedno društvo da bi napredovalo mora njegovati kulturu sjećajnja, a Izbor najboljeg sportiste BiH to upravo čini“, kazao je Avdić.

Samir Avdić je rođen 21. ožujka 1967. godine u Sarajevu. Blistavu košarkašku karijeru je započela u KK Bosna. Sa 23 godine bio je kapetan sarajevskih „studenata“, a prethodno član sjajne generacije jugoslovenskih juniora (Vlade Divac, Toni Kukoč, Dino Rađa, Aleksandar Đorđević,...) koja je bila prvak Europe i svijeta. U blistavoj karijeri igrao je i za Malagu, PTT Ankaru, Tofas... Ostat će upamćen i kao dio reprezentacije BiH koja je osvojila osmo mjesto na Europskom prvenstvu u Njemačkoj 1993. godine, što je i do danas najveći uspjeh bh. seniorske selekcije. U svojoj biografiji ima upisana i još dva učešća na Eurobasketu, gdje je bio kapetan BiH, kao i jedan od ključnih igrača u pobjedama nad Hrvatskom, Litvom i Izraelom.

Žiri će održati četiri sjednice, a prva je 5. studenoga u Sarajevu u zgradi RTV doma. Druga je 12. studenoga u Mostaru u hotelu Bristol, treća 18. studenoga u Banjaluci i četvrta, kada će biti verificirane odluke, 12. prosinca u sarajevskom hotelu "Holiday" nekoliko sati prije početka svečene dodjele priznanja. Početak manifestacije je u 20 sati u Kongresnoj dvorani hotela „Holiday“, uz direktan prijenos na BHT 1.