S tržišta BiH se povlači više igrački

S tržišta BiH se povlači više igrački

Riječ je o laserskim pokazivačima "Pet u jedan", "Weiw 050", "Tri u jedan", "Tri sestre", "Laser i led light 806", pištoljima "824 Air Sport Gun", "Airsoft gun ZQ 737++" i "Desert eagle", svi porijeklom iz Kine, objavila je Agencija za nadzor nad tržištem BiH, javlja Klix.ba.

Svi uvoznici ovih igračaka poduzeli su mjere povlačenja proizvoda i njihovo uništavanje, a potrošačima koji su kupili ove proizvode preporučuje se da ih prestanu koristiti i vrate trgovini u kojoj su kupljeni. S tržišta BiH bit će povučene i zelene stolice za sjedenje "Derby Birki", proizvedene u Italiji, jer su nestabilne i može lako doći do ozljede osobe koje ih koriste.

Agencija preporučuje potrošačima koji su kupili ovu stolicu da je prestanu koristiti i da je vrate uvozniku ili maloprodajnoj trgovini. Iz Agencije podsjećaju da je uvoznik "Hypomarket" iz Srebrenika poduzeo dobrovoljne mjere povlačenja s tržišta, povrata od potrošača, uništavanja proizvoda, te obavještavanja potrošača o rizicima i načinu povrata proizvoda.

Foto: Ilustracija