RS kupuje helikopter vrijedan 7,6 milijuna KM

helikopter, rs

Republika Srpska kupuje helikopter vrijedan 7.692.307,74 KM bez PDV-a, saznaje poslovni portal Akta.ba. Tender je objavio Helikopterski servis Republike Srpske.

U tenderskoj dokumentaciji navedeno je da helikopter treba da bude nov, višenamjenski i služit će za potrebe Helikopterskog servisa Republike Srpske, isključivo u civilne svrhe.

Helikopter će se pored prijevoza putnika koristiti i za medicinsku evakuaciju, gašenje požara i transport vatrogasaca u zone požarišta, evakuaciju stanovništva u svim izvanrednim situacijama i transport tereta prilikom elementarnih nepogoda (poplave, potresi, snježni nanosi, požari i slično), transport i iskrcavanje specijalnog policijskog osoblja na teže dostupna područja izvan mreže komunikacija i druge namjene, po potrebi. Helikopter će služiti za prijevoz minimalno osam lica, i to: 6 putnika i 2 člana posade ili 7 putnika i 1 člana posade i njihove osnovne opreme na mjesto intervencije.

"Helikopter sa svom navedenom opremom, u stanju spremnom za korištenje, mora biti dostavljen u roku od osam mjeseci od potpisivanja ugovora", piše u tenderskoj dokumentaciji.