REZULTATI VJEŠTAČENJA Neprilagođena brzina i klizav kolnik uzroci teške nesreće u Cazinu

REZULTATI VJEŠTAČENJA Neprilagođena brzina i klizav kolnik uzroci teške nesreće u Cazinu
Facebook

Neprilagođena vožnja i klizav kolovoz uzroci su teške prometne nesreće koja se dogodila proteklog utorka u popodnevnim satima u mjestu Lojićka, nadomak Cazina, kada je smrtno stradala 18-godišnja Amina Beširević.

Kako je kazao glasnogovornik MUP-a USK Ale Šiljdedić, prvi rezultati vještačenja s lica mjesta pokazali su da je krivac vozač teretnog kamiona, koji brzinu svog vozila nije prilagodio uvjetima i stanju na cesti.

Od posljedica strahovitog udara dio automobila je praktično u potpunosti uništen, nesretna djevojka je doživjela teške ozljede uslijed kojih je podlegla na licu mjesta, dok je instruktor prošao s lakšim tjelesnim ozljedama.

U trenutku nesreće djevojka je s instruktorom prolazila jedan od svojih posljednjih satova obuke za vozača. Iako su na lice mjesta u vrlo kratkom periodu stigli pripadnici Hitne pomoći i vatrogasci, koji su uz pomoć specijalnog alata oslobodili tijelo djevojke iz smrskanog vozila, pomoći za nju nije bilo.

Protiv vozača kamiona Tužiteljstvo USK je poduzelo zakonom propisane mjere i on je osumnjičen za kazneno djelo ugrožavanje života u prometu.

Sadržaj se učitava...