Rezultati popisa stanovništva 15. lipnja

Ocijenio je da je popis stanovištva najvažnije pitanje ove agencije te je podsjetio da se proces obrade podataka radi u suradnji s entitetskim zavodima za statistiku naglašavajući da je proces skeniranja, unošenja, šifriranja i kontrole validacije podataka završen početkom veljače.

Pojasnio je da trenutno postoji sirova baza podataka, ali da bi do 15. lipnja trebali biti objavljeni prvi podaci iz popisa stanovništva, kako je ranije i najavljeno, prenosi Fena.

- Može se dogoditi da se zbog kašnjenja definiranja određenih pravila dođe do određenog prolongiranja objave prvih rezultata ili umanjenja početnih indikatora koje smo planirali da objavimo do 15. lipnja - istaknuo je Fatić.

Popis stanovništva i domaćinstava u BiH obavljen je u listopadu 2013. zbog čega je pitanje o terminu kada će rezultati popisa biti obavljeni postavio zastupnik Stranke demokratske akcije (SDA) i član Zajedničke komisije Sefer Demirović ističući da je od popisa prošlo godinu i pol dana.

Kako je istaknuto danas na sjednici Komisije potrebno je imenovati i novog koordinatora za pitanje popisa uime Vijeća ministara BiH jer je Damir Hadžić prestao biti koordinator istekom mandata ministra za promet i komunikacije.