ReLOaD objavio poziv za inovativna rješenja u lokalnim zajednicama

poziv, lokalne zajednice, ReLOaD

Regionalni program lokalne demokracije na zapadnom Balkanu - ReLOaD objavio je poziv za inovativna rješenja kako bi se povećao glas građana i pomoglo jedinicama lokalne samouprave da odgovore efikasnije na zahtjeve u svojim lokalnim zajednicama.

"Ovo je jedinstvena prilika da građani, sa svojim idejama ili projektima doprinesu boljoj komunikaciji u lokalnim zajednicama. Želimo potaknuti promjene, kako bi bile uspješne smatramo da treba da dolaze od samih građana" - izjavila je projektna menadžerica ReLOaD programa za BiH Sanja Bokun.

Prijaviti se mogu građani koji imaju ideju za website, desktop/mobilnu aplikaciju, digitalnu platformu ili neko drugo tehnološko rješenje kojim se mogu pokrenuti inicijative, prijaviti problemi ili podijeliti informacije o potrebama u zajednici.

Autori tehnoloških ideja koji budu ušli u uži izbor imat će priliku sudjelovati na LinkIn ideathonima u Banjaluci, 25. rujna, ili u Sarajevu, 3. listopada, a najbolji timovi sa oba ideathona po izboru specijalnog žirija takmičiti će se na hackathonu u Sarajevu od 12. do 14. oktobra.

Na hackathonu specijalni žiri će odabrati pobjednički tim koji će dobiti podršku za dalji razvoj svoje ideje, priopćili su organiozatori.

ReLOaD je inicijativa koju financira Europska unija, a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).