Rekonstrukcija ceste Nevesinje-Mostar

cesta, Mostar - Nevesinje, stanje na cestama, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na cestama, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na prometnicama, stanje na bh.cestama, stanje na cestama, stanje na putevima, stanje na cestama, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na cestama, stanje na putevima, stanje na bh.cestama, BIH

Direktor Javnog poduzeća 'Putevi Republike Srpske' Nenad Nešić rekao je da će narednih dana početi radovi na dionici ceste Trebinje-Ljubinje, na proljeće rekonstrukcija magistralne ceste Nevesinje-Mostar, te Nevesinje-Gacko i najavio druga ulaganja u cestovnu infrastrukturu u Hercegovini.

Nešić je u četvrtak sa načelnikom općine Nevesinje Milenkom Avdalovićem u toj lokalnoj zajednici otvorio rekonstruiranu Ulicu Miloša Obilića, koja je ujedno i magistralna cesta prema Mostaru.

On je izjavio da je rehabilitacijom Ulice Miloša Obilića u potpunosti rekonstruirana cestovna infrastruktura u urbanom dijelu Nevesinja.

"Dužina ulice je 570 metara, a vrijednost radova 630.000 KM. U prethodnu ulicu, takozvanu spojnu cestu, uložili smo 540.000 KM. Plan je da i dalje nastavimo ulaganja u Nevesinje, te da u idućoj godini uradimo jednu kružnu raskrsnicu, a možda i dvije - u zavisnosti od sredstava", rekao je Nešić.

Nešić je najavio da će na proljeće početi rekonstrukcija magistralne ceste prema Mostaru, od entitetske granice ka Nevesinju, u dužini od 12 kilometara.

"Mi smo na osnovu odluke Vlade Republike Srpske krenuli u unaprjeđenje cestovne infrastrukture u Berkovićima u dužini od 2,6 kilometara, vrijednosti 200.000 KM. Radimo i obilaznicu u Trebinju, a ovih dana počinjemo sa rehabilitacijom ceste Trebinje-Ljubinje. Ako vremenski uvjeti dozvole, u narednih nekoliko dana počet ćemo sa radovima, a rok za završetak je tri godine, ali ćemo se truditi da završimo u idućoj godini", naglasio je Nešić.

Avdalović je rekao da je zadovoljan investicijama u cestovnu infrastrukturu na području Nevesinja jer je ove godine izgrađena cesta koji spaja dvije regionalne ceste prema Gacku i Berkovićima, a završena je i ulica Miloša Obilića, koja je bila veoma zahtjevna.

"Razgovarali smo i o rehabilitaciji ceste za Mostar i mislim da smo blizu rješenja, te da će radovi početi na proljeće, dok ćemo tijekom zime odlučiti kako riješiti prijevoj Grebak. Nešić nas je izvijestio i da će početi rekonstrukcija magistralne ceste prema Gacku", istaknuo je Avdalović, prenosi Srna.

On je naveo da je razgovarano i o izgradnji kružnog toka kod sportske dvorane i u naselju Gvozd, a općina će uraditi projektnu dokumentaciju za ova dva projekta.

Avdalović i Nešić izrazili su zadovoljstvo kvalitetom izvedenih radova, a izvođač je poduzeće 'Nevesinje putevi'.