Reakcija na članak objavljen na hercegovina.info: Ne znate ništa o mom socijalnom statusu

Tuzla, mobing

Na portalu Hercegovina.info jučer smo objavili priču o mobingu na poslu u UKC Tuzla, a ista je objavljena na osnovu iskaza Kate Pejić, dugogodišnje djelatnice ove zdravstvene ustanove.

Nakon objave priče imali smo i reakciju Šefika Hasića koji prema tvrdnjama medicinske sestre Kate Pejić vrši mobing nad njom.

Reakciju prenosimo u cijelosti:

„Vi ste prije objave trebali kontaktirati osobe o kojima su iznesene laži.

Stoga, ja ću tužiti vas glasnik, i sve argumente ćemo obrazlagati putem pravnih institucija.

Jer, apsolutno ne znate ništa o meni, niti o mome preofesionalnom, društvenom, socijalnom statusu.

A objavili ste notorne laži, o nekome tko je otac, muž, sin, prijatelj, radni kolega, medicinski djelatnik koji se bavi humanim pozivom.

Vašom objavom povrijedili ste moje dostojanstvo, moral, etiku, ljudski kodeks, te ću dalje pravičnost tražiti putem pravnih institucija. I tada će javnost čuti moju stranu priče", napisao je Šefik Hasić na mailu upućenom redakciji. 

Na naš jučerašnji tekst reagirala je i Tanja Mulić i njezino reakciju prenosimo u cijelosti:

Poštovani, oglašavam se povodom objavljivanja neistina na Vasem portalu, a vezano za obracanje sestre Kate Pejic. Naime, objavili ste lazi i klevete koje se odnose na nekoliko uposlenika iz naseg odjeljenja, a da pri tome, sto Vam nalaze novinarski kodeks, niste provjerili navode. Ja sam kcerka pravoslavca i katolkinje, u sredini u kojoj sam radila, a i danas radim, nikad nije bilo karakterisanja ljudi prema religijskoj ili nacionalnoj osnovi. Nikad se nisam osjecala ugrozeno ni po vjerskoj ni po nacionalnoj osnovi.

Jedina ispravna cinjenica u tekstu spomenute Kate Pejic jeste da ne ispunjava radne obveze i da želi promjenu radnog mjesta, ali kao rukovodioc. Takvu odluku prema ustrojstvu ustanove ne donosi niko od pomenutih osoba.

Vasom objavom ovakvih neistina, nanosite veliku stetu mom ugledu kao majke, supruge, kcerke, sestre, snahe, zdravstvenog radnika i prijatelja.

Na ovakav nacin podsticete nacionalnu i religijsku mrznju, tamo gdje toga nema, nikad nije bilo niti ce biti.

A za klevete sa Vase strane, iznesene od strane Kate Pejic, svi zajedno snositi cete pravne posljedice, jer ste objavili imena cestitih, radnih i u svojoj sredini uglednih ljudi.

S postovanjem
Tanja Mulic

Članak o mobingu na poslu možete pročitati OVDJE