Razgovarali Radončić i Čović

Dragan Čović, radončić
... analizirali  dramatičnu ekonomsku situaciju u BiH te zajednički procijenili da aktualno političko stanje nije dobro.

Razgovaralo se i o tome kako učiniti da nakon listopada vlast u BiH bude efikasnija, a ukupni ekonomski i politički rezultat mnogo bolji, priopćeno je iz SBB-a BiH.

Radončić je naglasio da SBBBiH ne razmatra mogućost bilo kakvih koaliranja prije listopadskih izbora, a nakon toga uvjet za sve eventualne koalicije bit će povlačenje potpisa s prudskog sporazuma koji su stavili Čović, Dodik i Tihić, a koji, prema mišljenju SBB-a BiH, praktično znači podjelu BiH na četiri dijela u kojoj Republika Srpska ostaje netaknuta.

Dragan Čović je potencirao privrženost HDZ-a BiH cjelovitoj Bosni i Hercegovini, ali smatra da je položaj Hrvata neravnopravan i zalaže se za dogovor o unutarnjoj reorganizaciji države, što neće ići na štetu nijednog od tri konstitutivna naroda.

Radončić i Čović su iskazali obostrani optimizam da je unutarnji dogovor u BiH nakon listopada mnogo realniji i izvjesniji nego što se to sada pokušava predstaviti u dijelu javnosti, priopćeno je iz SBB-a BiH.

(Fena)