Ratni vojni invalid pozvan u policiju zbog ''prijetnji američkom veleposlaniku''

Milorad Dodik

Mujo Aganović, predsjednik Saveza RVI i paraplegičara FBiH u subotu je nakon povratka u Zenicu sa skupa posvećenog promociji vrijednosti tradicionalne obitelji, gdje je bio jedan od govornika, pozvan na informativni razgovor u zenički MUP zbog poziva iz Sarajeva, uz obrazloženje da je u njegovom obraćanju postojala nota prijetnje američkom veleposlaniku, Ericu Neslonu, presnosi portal bljesak.info.

Aganović je za UG Svjetlo i NVO partneri potvrdio da je istina da je bio na spomenutom informativnom razgovoru.

''Odmah po dolasku u Zenicu dobio sam poziv iz MUP-a na koji sam se odmah odazvao. Moram istaknuti da je zenička policija bila susretljiva prema meni, ponijeli su se profesionalni i državnički'', kazao je Aganović.  

Po obavljanju informativnog razgovora, branitelj i ratni vojni invalid Mujo Aganović pušten je kući. UG Svjetlo i NVO partneri ističu kako su duboko uvrijeđeni ovim postupkom prema ratnom vojnom indalidu te smatraju da moraju reagirati na '' kršenje prava na slobodu mišljenja i izražavanja svakog pojedinca pa tako i RVI-a Muje Aganovića''.

''Pitamo se, je li sloboda samo ono što ''oni'' dozvole i pravo ono što njima odgovara, te zašto Milorad Dodik može govoriti šta hoće i koliko hoće ne samo jednom veleposlaniku nego mnogima, a ne privodi se na informativne razgovore?'', pitaju se u priopćenju.