Rasprava o istupima dužnosnika Hrvatske o uhićenjima u Orašju

tužitelji
Prijedlogom izmijenjenog dnevnog reda sjednice VSTV-a BiH, predviđena je rasprava o istupima dužnosnika Republike Hrvatske povodom uhićenja osumnjičenih za ratne zločine počinjenje na području Orašja.

Danas, prvog dana zasjedanja, trebao bi biti razmatran i Prijedlog formiranja posebne komisije/radne grupe zadužene za međunarodne odnose i europske integracije.

Inače, dnevni red dvodnevne sjednice izmijenjen je, te je zasjedanje danas skraćeno zbog komemoracije povodom smrti Amira Jaganjca, suca i bivšeg predsjednika Vrhovnog Suda BiH i člana VSTV-a, a koja će, kako je ranije najavljeno, biti održana u 11.00 sati u Vrhovnom sudu FBiH, doznaje Fena u VSTV-u BiH.

Za drugi dan zasjedanja VSTV-a, sutra planirano je imenovanje određenog broja nositelja pravosudnih funkcija u BiH, a istog dana članovima te institucije bit će predstavljene informacije o pripremi konferencije "Rule of Law" (USAID), planirane za 13. prosinac, te pripremi konferencije VSTV-a BiH pod potkroviteljstvom EUSR-a, 15. i 16. prosinca u Mostaru.

Na dnevnom redu je i "Politika sigurnosti pravosudnog informacionog sistema Bosne i Hercegovine" te izmjena Odluke o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta za realizaciju aktivnosti u okviru Projekta "Konsolidacije i daljeg razvoja pravosudnog komunikaciono-informacionog sistema" (IPA 2013.)

Članovi VSTV-a BiH trebali bi se očitovati i o Prijedlogu za poništenje javnog oglasa za izbor državnog službenika - glavnog stegovnog tužitelja Ureda stegovnog tužioca VSTV-a, kao i o nacrtima budžeta za Sud BiH i Tužiteljstvo BiH, te pravosudne institucije Sarajevske županije za 2017. godinu.

FENA