Raspisan natječaj za 213 djelatnika u zatvoru

švicarska, izručenje, posao, zatvor, Natječaj, kriminal, uhićeni, dileri, fup

Ministarstvo pravde BiH raspisalo je natječaj za prijem 100 radnika na određeno i 113 na neodređeno u državni zatvor.

Natječaj je raspisan nakon što je Vijeće ministara BiH u tehničkom mandatu nedavno dalo suglasnost na Pravilnik o unutarnjoj organizaciji Zavoda za izvršenje kaznenih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH, piše Srna.

Natječajem se, između ostalog, traže zavodski službenici, tehnički tajnik, pomoćnik načelnika službe za osuđene osobe, vođe smjena u zatvoru, medicinski tehničari, kaboratni, IT administratori, električari, kuhari, priopćeno je iz Ministarstva pravde.

U ovom zatvoru biti će smještene osobe osuđene za različita kaznena djela - ratne zločine, organiziran kriminal, zlouporabu položaja i ovlasti, trgovinu drogom, a prve zatvorenike trebao bi primiti iduće godine.

Objekt je izgrađen 2017. godine i koštao je blizu 40 milijuna eura, od čega je 11 milijuna donatorskih sredstava, a ostalo su kreditna i sredstva iz proračunskih institucija Bosne i Hercegovine. Zbog političkih sporenja unutar samog Vijeća, otvaranje je odgađano više puta, a navodno je i dobrom dijelom opreme kupljene za zatvor isteklo jamstvo.