RAK mora konačno da reagira, 60 minuta truje medijski prostor BiH

...da će Regulatorna agencija za komunikacije konačno reagirati na brojne pritužbe u vezi toga. Vidović je za "Glas Srpske" rekao da je zabrinjavajuće da jedan od javnih emitera na uvredljiv i nedopustiv način u dijelovima svog programa i svojim emisijama neprimjereno etiketira i političke stranke i pojedince.

"Sve to truje prostor BiH i smatram da nadležne institucije o svemu tome treba konačno da progovore, a u prvom redu mora reagirati RAK", istakao je Vidović i dodao da takav način "informiranja" javnosti izaziva visok stupanj zabrinutosti i zvaničnika institucija koji su na određenim pozicijama, ali i svih građana BiH.

On je dodao da RAK nije pod patronatom Ministarstva prometa i veza BiH, niti je u nadležnosti Vijeća ministara BiH i da je Zakonom o komunikacijama toj agenciji dat visok stupanj neovisnosti.

U emisiji "60 minuta" FTV-a 10. siječnja predstavnici srpskog i hrvatskog naroda u BiH su, uz govor mržnje i klevete urednika i novinara te emisije, predstavljeni kao fašisti uz emitiranje fašističkih simbola.

RAK još razmatra četiri prigovora na tu emisiju, a s obzirom da po Zakonu o upravnom postupku Agencija ima rok od 60 dana za razmatranje od dana podnošenja prigovora, ostaje im još skoro mjesec da se izjasne o prigovorima.