Radončić: Ne izađe li SDA iz vlasti narod će uzeti štangle i otjerati ih, moja plaća bit će 1 KM

Radončić je istaknuo kako ulazak SBB-a BiH u državnu vlast je udovoljavanje volji naroda i početak odlučne akcije protiv kriminala i korupcije.

- Preko 80% posto Bošnjaka je htjelo promjene. Prekoponiranjem vlasti, mi u stvari želimo udovoljiti narodnoj volji, rekao je Radončić koji je na pitanje o mogućem odbijanju SDA da napusti vlast slikovito odgovorio:

- SDA ukoliko ne bude htjela napustiti fotelje, narod će sam uzeti štangle i otjerati ih s vlasti. Naši građani će izaći na ulice tražeći odgvornost zašto je netko uništio velike sustave od UNIS-a, pa nadalje. Tražit će odgovornost zašto je netko tijekom privatizacije uništio certifkate boraca, kao i zašto je uništeno 200.000 obitelji na bazi jamaca i pogrešnog zakona ili duga Ljubljanske banke. Tražit će odgovornost i zato zbog čega netko već 20 godina ne gradi BiH.

Lider SBB-a BiH i, kako prenosi Dnevni avaz, budući državni ministar sigurnosti najavio je što građani BiH mogu očekivati od ulaska najjače oporbene stranke u vlast.

- BiH će početi bržim korakom hodati europskim putem. Također ćemo kao stranka pokušati dati nove standarde političkog ponašanja, ali i inicirati Milorada Dodika, Dragana Čovića, Mladena Bosića i sve ostale da se zajedno okrenemo ekonomiji u interesu svih građana BiH, rekao je Radončić ističući kako će njegova ministarska plaća biti samo jedna KM, dok ostatak planira pokloniti u humanitarne svrhe.

Radončić je govorio o izbornoj krađi od strane SDA, sigurnosnoj situaciji u BiH koju je okarakterizirao kao veoma lošom, pokušaju bošnjačke državne mafije da ga se poveže s kriminalnim miljeom, ali i potezima koje će prve povući kada postane ministar.