Radončić dobio naknadu za sudske troškove u iznosu od 24.025,95 KM

Radončić dobio naknadu za sudske troškove u iznosu od 24.025,95 KM

Nakon ovoga, očekivano je da Radončić, kao i Bakir Dautbašić i Bilsena Šahman, dodatno dobiju i troškove za ležanje u pritvoru i nanesene duševne boli, navedeno je u objavi na privatnom Instagram profilu lidera Saveza za bolju budućnost  Fahrudina Radončića, prenosi Avaz.ba.

Međutim, ovo je mala satisfakcija za harangu, atmosferu linča i političko orgijanje kroz koje se prolazilo. Stoga je ovoj zemlji potreban zakon po kojem će financijske posljedice zbog politički motiviranih optužnica koje padaju na sudovima iz svog džepa plaćati korumpirani i nesavjesni tužitelji, a ne građani, odnosno proračun BiH, napisao je Radončić.

Iz SBB-a su se oglasili priopćenjem u kojem su precizirali kome se sve i koliki iznosi trebaju isplatiti kao naknada odštete.

Ako se ima u vidu da je gospođa Šahman već dobila naknadu od 26.500 KM, gospodin Dautbašić od 30.854 KM, Radončić 24.025,95 KM, a sličan iznos dobit će i gospodin Zijad Hadžijahić, te kada se dodaju buduće posebne pojedinačne odštete zbog boravka u pritvoru i trogodišnjeg suđenja, jasno je da se radi o šteti od više stotina tisuća KM koja je nastala kao posljedica zloupotrebe pravne države i položaja, priopćili su iz SBB-a.

SBB još jednom potencira važnost vladavine prava i onemogućavanje povratka na stanje kada su se optužnice pisale u obiteljskim i stranačkim prostorijama, dodaje se u priopćenju.