'Radno ljeto' na koridoru 5c: Počinje izgradnja novih 80 kilometara autoceste

Hoće li uskoro krenuti izgradnja koridora Vc kroz BiH
Hoće li uskoro krenuti izgradnja koridora Vc kroz BiH
...u sedam poglavlja prezentira početke izgradnje autoceste, tok radova i nove projekte vezane za nastavak izgradnje autoceste u FBiH, piše oslobođenje.

Direktor JP Autocesta FBiH Ensad Karić rekao je da stotinu kilometara ceste nije malo, a da je monografija izraz zahvalnosti svima koji su dosad sudjelovali i pomagali izgradnju autoceste, ali i poticaj za daljnji rad na autocesti i za daljnju izgradnju države BiH.

- Nastavljamo dalje, napravili smo dosta projekata i prometnih studija utjecaja na okoliš kojima smo neke stvari pokušali promijeniti, kao što je gradnja tunela kroz Prenj dužine 9,5 km, jedne cijevi, čime bi se razdaljina između Konjica i Mostara skratila na 26 KM - kazao je.

Resorni federalni ministar Denis Lasić posvetio je pažnju kontinuitetu izgradnje autoceste u FBiH te najavio da bi do kraja 2016. godine trebalo biti završeno 46 posto ukupne autoceste na koridoru 5c u FBiH. Cilj je da do 2020. godine autocesta A1 bude završena.

Istaknuo je da je ulaganje u izgradnju, modernizaciju i razvoj prometne infrastrukture u FBiH od izuzetnog značaja te podsjetio da predstoji izgradnja novih 80 kilometara autoceste.

Najavio je „radno ljeto i nastavak istim intenzitetom, da gradimo i spajamo gradove i ljude u našoj državi s Europom".

Na izgradnji autoceste u protekle tri godine bilo je angažirano 5.000 radnika, a kroz projekte je investirano 1,25 milijardi KM, čime je dan i značajan doprinos razvoju bh. gospodarstva.