Rađa li se velika ljubav između HDZ 1990 i SDA...?

HDZ 1990, sda, posavski obzor, gay, gay brakovi, Zagreb
Teme sastanka koji je "slučajno" došao nakon nedavnog susreta lidera Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Milorada Dodika i Dragana Čovića bile su koridor 5C, nedavna španjolska inicijativa o ustavnim promjenama, državna imovina i popis stanovništva. Lideri SDA i HDZ 1990 usaglasili su jedinstven stav i oko popisa stanovništva 2011. i smatraju da se on treba održati.

"Na popisu 2011. treba dati priliku građanima da se izjasne, ali rezultate popisa treba vezati isključivo za ulazak BiH u Europsku uniju. Sve drugo bi značilo oduzimanje prava", kazao je novinarima Ljubić. Na novinarsku sugestiju da je pitanje hoće li BiH u EU ući do narednog popisa stanovništva, Ljubić je kazao da je on optimista i očekuje da će se to dogoditi mnogo prije nego mnogi misle.

Kad je u pitanju državna imovina, Tihić je kazao kako su se složili i oko tog pitanja.

"Smatramo kako se imovina popisana na spisku OHR-a treba prihvatiti kao državna imovina, a o njenoj raspodjeli se može kasnije govoriti", kazao je Tihić.

Iako Tihić i Ljubić nisu direktno željeli potvrditi da se radi o najavi suradnje i postizborne koalicije, nisu to ni porekli te su kazali kako je riječ o nastavku već započete saradnje.

"Dogovor koji smo postigli o neriješenim pitanjima oko gradnje Koridora 5C su paradigma kako treba raditi. Do kraja ove godine na raspolaganju bi trebala biti milijarda maraka, a dalje je na lokalnim vlastima da sprovedu dogovoreno, riješe imovinska pitanja i sve ostalo vezano za izgradnju", kazao je Ljubić.

 

ABCportal.info