Puljić: Ne smijemo biti kukavice i izdajnici

Misno slavlje na Bobovcu, Kraljeva Sutjeska, kardinal puljić, Kraljica Katarina Kosaca, hodočašće, vrhbosanska nadbiskupija, Misno slavlje na Bobovcu, Kardinal Vinko Puljić, Troplet, bobovac, Troplet, Tropletovi dani kulture, bobovac, bobovac, molitva, Troplet, Tropletovi dani kulture, bobovac, molitveni pohod, bobovac, bobovac, hodočašće
Dvanaesti molitveni dan za domovinu Vrhbosanske nadbiskupije i deseto hodočašće na Bobovac katolika pripadnika Ministarstva obrane, Oružanih snaga BiH i redarstvenih snaga održano je jučer na Bobovcu. Misno slavlje na Bobovcu, započelo je u 11 sati, a prije toga u 10 sati krenula je procesija iz mjesta Luke kod rijeke Bukovice. Veliki broj hodočasnika došao je iz svih krajeva BiH, ali i vojna izaslanstva iz Hrvatske i Slovenije, izaslanstva vladajućih struktura BiH te predstavnici vojnog i policijskog vrha. Na početku je sve prisutne pozdravio vojni biskup Tomo Vukšić, a misno slavlje predvodio je kardinal Vinko Puljić.

Poruka s propovijedi

U propovijedi kardinal Puljić je istaknuo „da se trebamo ugledati na posljednju bosansku kraljicu Katarinu, živjeti životom kakvim je ona živjela". - Svoje veličajmo, tuđe poštujmo. Valja svakome nositi svoje stijeg i njime se ponositi, a ne s njime prkositi. Gradimo toleranciju, vjerujući u istog Boga. Onaj tko ne zna čovjeka poštovati taj Boga niječe. I ako ima mržnje prema drugoj vjeri to nije prava vjera. Ne smijemo biti kukavice i izdajice, nego budimo ljudi da bi zajedno izgradili ovu državu i u njoj zajedno živjeli - rekao je kardinal Puljić. Posebne riječi uputio je vojnicima Oružanih snaga da uvijek budu spremni čuvati ovu zemlji i spašavati ljude kada je potrebno, vas redarstvenici pozivam na oblik poštovanja čuvajući čovjeka i njegovu imovinu, boreći se protiv kriminala jer to nije nimalo lako. - Vlasti posebno molim da ustraju na očuvanju našeg integriteta i dostojanstva te da pravedno vodite ovu zemlju - poručio je Puljić. Na kraju je pozdravio i sve vjernike koji su došli na Bobovac, posebice one koji su došli iz Hrvatske i Slovenije i da se osjećaju kao kod svoje kuće jer odavde potječu svi naši korijeni. - Gospo, štiti nas u sve dane našega života - zaključio je kardinal Puljić.

Dumančić uručio dar

Ravnatelj Granične policije BiH Vinko Dumančić jučer je na Bobovcu uručio dar glavnom vikaru Vojnog ordinarijata Hrvatske Jakovu Mamiću. Radilo se o slici na kojoj razapeti Isus silazi s križa, a zanimljivo je kako je sliku naslikao pripadnik Granične policije BiH iz Čapljine Nikica Sabljić.

vecernji.ba