Pukla tikva na sto dijelova: Komšić poziva Lagumdžiju da pojasni porijeklo imovine

Zlatko Lagumdžija, Željko Komšić, sukob, Zlatko Lagumdžija, Željko Komšić, razlaz, Željko Komšić, Zlatko Lagumdžija, Slaven Raguž, FTV, političari, SDP BIH, kandidat, izbori, BIH, SDP BIH, Zlatko Lagumdžija, Zlatko Lagumdžija političar, Slaven Raguž, Željko Komšić, Zlatko Lagumdžija

...DF-a Komšić priopćio je danas da pod moralnom i materijalnom odgovornošću tvrdi da posjeduje jedino stan u ulici Azize Šaćirbegović 16, na XV katu površine 72 kvadratna metra.

- Ne posjedujem ništa osim toga, izuzmu li se krediti koje još uvijek vraćam. Želim ovim putem pozvati predsjednika SDP-a da podastre javnosti imovinu koju posjeduje, odnosno kojom imovinom raspolaže, uključujući i onu koja je fiktivno u vlasništvu bližih i daljih srodnika, kao i svoja kreditna zaduženja. Dakle, imovinu koju stvarno posjeduje i kojom stvarno raspolaže. Naime, samo je u paralelnoj stvarnosti u kojoj živi predsjednik SDP-a i njegovi idolopoklonici, enormnu imovinu kojom raspolaže moguće steći s profesorskom, odnosno ministarskom plaćom. Stoga pozivam predsjednika SDP-a da sve što posjedujemo - i on i ja - sve što se vodi kao imovina svih naših bližih i daljnjih srodnika, transparentno i javno predočimo građanima Bosne i Hercegovine - naveo je Komšić u priopćenju za javnost.

Kaže da oni na to imaju pravo, "mi imamo tu obavezu".

- Pozivam ga da odredi vrijeme i mjesto kada ćemo to uraditi. Živim za taj dan kada ćemo, Vi gospodo i ja, morati odgovoriti na to kako smo stekli - ja stan, a Vi - to što već imate. Kada je pak riječ o tobožnjem sjedenju u krilu, kao član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, dužan sam poštovati dobrovoljni izbor svakog slobodnog pojedinca u našoj zemlji, njegove želje i nadanja pa čak i maštanja, ali ja sam posljednji put sjedio u krilu muškarcu, tada u liku Djeda Mraza, prije nekih 44 godine, na dodjeli novogodišnjih paketića - kaže Komšić.

Istaknuo je da jedino građanima Bosne i Hercegovine duguje objašnjenje za ono što i kako radi.

- Radim najbolje što umijem i znam. Svakom građaninu ove zemlje sam u stanju pogledati u oči. Nije mi teško priznati kada nesto ne znam i ne ustručavam se pitati one koji znaju. I kao čovjek, općinski načelnik i kao veleposlanik i kao predsjednik države borio sam se za vlastita uvjerenja, nekada s puškom, a danas rječju i djelom. Nisam od toga imao, niti sam stekao nikakvu korist. Stoga, još jednom pozivam predsjednika i rukovodstvo SDP-a da javnosti Bosne i Hercegovine podastremo sve ono što smo imali kada smo ušli u politiku, ono što imamo danas i objasnimo kako i na koji način je svako od nas stekao ono što je stečeno u međuvremenu . navodi se u priopćenju predsjednika Demokratske frinte BH Željka Komšića.