Proteklog vikenda u Parku prirode Blidinje održani susreti Zajednice Radioamatera Herceg Bosne

Mediteran Film Festival, radio amateri, radio amateri

Skupu su namočili brojni radioamateri koji su podijelili radost susreta.
Susreti su radioamaterska radost i prilika , to jest prigoda da se vide brojni prijatelji, posebno za one koji se već dugo godina nisu vidjeli, a redovno se čuju u eteru.

Radioamateri su posebnu ulogu odigrali tijekom domovinskog rata, kada su često znali upadati u neprijateljske komunikacijske linije, te na taj način spašavati brojne živote i materijalna dobra. Poseban značaj radioamatera je u humanitarnim aktivnostima i pokidanim linijama zato i jesu prva veza za krizna spašavanja-SOS.Razgovarali smo i o sustavu veza u izvanrednim situacijama i donijeli niz poticajni zaključaka za poboljšanje sustava veza u vanrednim okolnostima.

Susreti se održani u Motelu Hajdučke Vrleti u subotu 06.08.2016. godine, od 19.00 sati. Za vrijeme susreta održan je Sked na R1-JN83SO-Čvrsnica kojom su prigodom dodijeljene QSL kartice za održanu UKV vezu. Također su dodijeljene Pohvalnice i priznanja. Održane su i niz veza preko KV-a s Radioamaterima svijeta pa je putem etera prenijeta radost susreta s P.P.Blidinje.
U nedjelju je održana Sv.misa za sve preminule Radioamatere u Župnoj crkvi Sv.Ilije u Masnoj Luci .

Na susretima je nazočilo oko 100 Radioamatera pored članova ZRHB bili su radioamateri iz Zagreba, Splita ,Makarske, Dubrovnika, Sarajeva ,Lukavca, Tuzle, Orašja.
Susreti su događaj na koji Radioamateri rado dolaze prema najavama tako će biti i iduće godine.