Proteklog vikenda na području županije registrirano 15 prometnih nezgoda.

Proteklog vikenda iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta na području Hercegovačko-neretvanske županije registrirano je 29 prijava od strane građana (na području Mostara 21, na području Čapljine 3, na području Jablanice 3, na području Prozor-Rame 1 i na području Konjica 1).

U oblasti javnog reda i mira registrirano je 8 prekršaja i to na području Mostara 5, na području Konjica 2 i na području Jablanice 1. U oblasti sigurnosti prometa registrirano je 15 prometnih nezgoda ; pet je osoba zadobilo lakše tjelesne ozlijede, dok je jedna osoba zadobila ozlijede neutvrđenog stupnja.

Prometne nezgode su se dogodile : na području PU Mostar 9, na području PU Čapljina 3 i na području PU Konjic 3. Od evidentiranih događaja izdvajamo: - 17.01.2010.godine, oko 19,10 sati, PU Mostar je obavještena da je u kladionici „Milenium“, koja se nalazi u Ul. M.Tita, izvršeno razbojstvo.

Izlaskom na lice mjesta pripadnika policije utvrđeno je da je u pomenutu kladionicu ušla NN muška osoba koja je uz prijetnju nožem od djelatnice otuđila novac. Policijske patrole na terenu poduzimaju potrebne mjere i radnje na pronalasku i identifikaciji počinitelja ovog kaznenog djela. - 17.01.2010.godine, oko 14,50 sati, na dijelu magistralne ceste M-17 u mjestu Dračevo, općina Čapljina, dogodila se prometna nezgoda u kojoj je Miljenko T.(1939) upravljajući vozilom „VW Golf“ sletio s ceste. Ozlijede neutvrđenog stupnja zadobio je Miljenko T. koji je prebačen u bolnicu Mostar.

MUP HNŽ