Prosvjednici u Banja Luci poručili da će spriječiti doček Nove godine

privodjenje banja luka

Policijska intervencija uslijedila je na Trgu Krajine na kojega su se prosvjednici vratili nakon šetnje banjolučkim ulicama u koju su se uputili po okončanju okupljanja održanog ranije tijekom večeri, objavila je Hina.

Nakon rastjerivanja okupljenih i privođenja policija je zapriječila prilaz središnjem banjolučkom trgu, a komunalni redari nešto prije ponoći ponovno su uklonili zapaljene svijeće, Davidove fotografije i iscrtano srce.

Informaciju o tome da je uhićen i Davor Dragičević, otac ubijenog mladića, na društvenim je mrežama objavila Suzana Radanović, njegova bivša supruga i Davidova majka no to je naknadno demantirano.

Davor i Suzana su u istupima na Trgu Krajine ponovo prozvali ministra unutarnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača te predsjedatelja Predsjedništva BiH Milorada Dodika kao osobe koje snose najveću odgovornost za prikrivanje istine o smrti njihovog sina.

Obojicu su nazvali zločincima i ubojicama i pri tom ultimativno zatražili Lukačevu ostavku. Prosvjednici su tijekom večer spriječili i održavanje koncerta Harisa Džinovića koji je trebao biti održan na jednom od gradskih trgova. 

Foto: Facebook.com