Prosvjedi na Palama: Nekoliko tisuća osoba dalo podršku Ratku Mladiću

Prosvjedi na Palama: Nekoliko tisuća osoba dalo podršku Ratku Mladiću
Koliko god to stravično zvučalo, još strašnija je činjenica da su tek nekoliko stotina metara od nekadašnje prve linije obrane BiH od Mladića i Karadžića održani prosvjedi zbog njegovog uhićenja, piše portal Sarajevo-x.


Na ulicama Istočnog Sarajeva okupilo se više od 500 osoba, koje su sa zastavama šetale ulicama. Okupljena masa pjevala je pjesme posvećene Ratku Mladiću, uz skandiranje njegovog imena.

Prosvjednu šetnju osiguravale su jake policijske snage, a nisu zabilježeni nikakvi incidenti.

Veliki skup podrške Ratku Mladiću održan je na Palama, gdje je nekoliko tisućaa osoba, među kojima mnogo djece, prosvjedovalo zbog uhićenja krvnika iz Kalinovika.

Prosvjede su organizirali "građani" Pala, a za organiziranje je korištena društvena mreža Facebook. Prosvjedima su se spontano pridružili i studenti Univerziteta Istočno Sarajevo.

Ljubitelji lika i djela čovjeka koji je naredio smaknuća tisuća građana BiH nosili su transparente podrške Mladiću. Prozivki nije bio pošteđen ni predsjednik Srbije Boris Tadić, kojeg smatraju odgovornim za izdaju i uhićenje zločinca Mladića.

Predsjednik Studentske organizacije Filozofskog fakulteta Pale Predrag Govedarica rekao je da su studenti izašli na prosvjed da bi dali podršku generalu, ali i izrazili prosvjed zbog njegovog uhićenja kao i svih nepravdi koje su učinjene srpskom narodu u proteklom ratu.

''Smatramo da je srpski narod ovde najviše oštećen, jer se ostali ne hapse i procesuiraju. Samo su Srbi ti koji se nađu pred Haškim tribunalom'', istakao je Govedarica.

Predsjednik Studenskog parlamenta Studentskog centra Pale Mladen Mandić kaže da veliki broj okupljenih studenata želi pokazati da su uvijek tu za generala Mladića i da će istrajati u borbi i podršci.

"Za nas je on heroj i ostat će'', poručio je Mandić.

Stanovnici Pala su i sinoć prosvjedovali izražavajući negodovanje vozeći automobile ulicama grada, trubeći i mašući zastavama, ali incidenata nije bilo.