PROSVJED U BANJA LUCI: Opozicija pozvala građane na iskazivanje nezadovoljstva

Narodnoj skupštini Republike Srpske, Banja luka, poskupljenje struje, prosvjed

Poslanici opozicije u Narodnoj skupštini Republike Srpske pozvali su danas građane da u petak, 27. rujna, u Banja Luci na prosvjedu iskažu nezadovoljstvo zbog, kako kažu, najavljenog poskupljenja struje, prenosi portal buka.

Opoziciija je navela kako će prosvjed biti održan u parku “Mladen Stojanović”, kao i da je to njihov način vršenja pritisaka na nadležne kako ne bi došlo do poskupljenja struje.

Poslanik PDP Jelena Trivić rekla je novinarima u Narodnoj skupštini da su nadležni u Srpskoj, odmah nakon najave prosvjeda, promijenili izjave u vezi s poskupljenjem struje, dok poslanik SDS Darko Mitrić navodi kako je prosvjed jedan od načina da bude iskazano nezadovoljstvo.

Poslanik u Klubu SDS u Narodnoj skupštini Nebojša Vukanović tvrdi da rukovodstvo “Elektroprivrede Republike Srpske” treći put “zavlači ruke u džepove građana”, dok istovremeno, kupuje helikopter, koji neće koristiti u medicinske svrhe, već za potrebe SNSD.

Poslanik PDP u Narodnoj skupštini Draško Stanivuković rekao je kako nisu dobili odobrenje za prosvjed na Trgu Krajine, već će biti održan u parku “Mladen Stojanović”.

"Ako nema pravde za ovaj narod, onda nema mira za vlast. Pet poskupljenja smo prešutili, ovo nećemo" – kaže Stanivuković.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je ranije da građani ne trebaju nasjedati na špekulacije pojedinih medija i pojedinaca koji šire dezinformacije i tvrde kako će cijena električne energije biti veća od sutra ili od Nove godine.